söndag 15 september 2013

Försäsongsträning

Aika har följt med på några joggingrundor nu när säsongen närmar sig. Så länge temperaturen är under 15C så funkar det bra. Ibland sackar hon så att man tror hon tagit slut, men sen kommer något spännande i nosen och då är det fullt drag igen.

Bock och hjortjakten har hittils resulterat i två grävlingar så det borde ju finnas jaktbart vilt kvar till premiären. Frågan är bara om man ska ta hela dagen ledigt den 1e oktober eller om det räcker med en halvdag.

3 kommentarer:

  1. Hej

    Kul med ett nytt inlägg. Brorsan Castor (Ajax) har kommit igång bra denna säsong. Det verkar som att han mognat och han fungerar på ett helt annorlunda sätt i skogen jämfört med förra året. Vi har hunnit med två jaktdagar med 3 resp 4 drev. Det längsta varade i drygt 2 timmar. Tvärr inget skjutet ännu men det kommer. Söket är fortfarande lite ofokuserat men när han väl finner vittring fungerar allt som det ska.

    Hur är Aikas skall? Castors är fortfarande lite valpigt bjäbbigt. Inte den bästa hörbarheten i skogen, tyvärr.

    Hälsningar

    Janne och Castor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Janne.

      Kul att höra att Castor utvecklas.
      Ja du, vad ska jag säga om Aika. Vid första jaktdagarna kändes hon ännu mer omogen än i slutet av förra jaktåret. Men så märkte jag att hon löper. Hon sköter det så bra att det knappt märks. Får hoppas att deet ändras efter löpet. Tyvärr verkar det som att hon inte är särdeles intresserad av dovhjortar, det blir helt annan fart när hon får rådjur i nosen.

      Gällande skallet. Det kan nog vara samma sak här. inte bästa hörbarheten. Stora problemet under löpet är att hon knappt skäller alls. Hoppas det vänder, hopppas hoppas hoppas!!!

      /Henrik

      Radera
  2. Det där med drevskallet vänder säkert. En grej att kolla emellertid är hur hårt halsbandet sitter på henne. Om det sitter för hårt kan det vara för jobbigt att driva med skall.

    Castor är extremt fokuserad på rådjur. Räv och hare intresserar endast om det inte finns några rådjur på marken. Älg och gris bryr han sig inte om över huvud taget och det är jag bara glad för. Jag vill ha en småviltsspecialist. Hjort har han aldrig exponerats för.

    /Janne

    SvaraRadera