söndag 18 november 2012

Tre viltslag på tre helger

Idag har Aika jagat skogshare. Förra helgen satte hon efter en kapital dovhjort och helgen före var det rådjur. Undrar vad det blir nästa helg? Hon driver fortfarande korta tider och hon håller sig gärna nära husses stövlar. Men det blir bättre och bättre för var gång.

2 kommentarer:

  1. Kul att hitta den här bloggen. Jag är husse till Aikas brorsa Ajax som till vardags lystrar till namnet Castor. Vi var inte med på valpträffen i januari men kommer prioritera att vara med på nästa om det blir någon.

    Castor jagar rå, hare och räv men med preferens för rå. Första djuret fälldes för honom i november. Drevtiderna varierar kraftigt. Som längst 100 minuter men mera vanligt 40-60 minuter när han väl kommit igång. Säsongen stympades tyvärr av att han fick noskvalster i början av oktober och nu av snön. Castor är lite bekväm av sig och är inte speciellt pigg på att driva när det är mer än 30 cm snö.

    Hoppas att vi ses snart.

    Janne Aronsson
    Täby

    SvaraRadera
  2. Hej Janne

    Kul att du hittat hit. Vi får hoppas på lite blidväder så att snön sjunker ihop. Aika behöver skogsträning. Castor verkar vara långt före i den jaktliga utvecklingen. Det var väl en genomgående trend vid valpträffen i januari, tikarna var inte lika heta. Men å andra sidan är ju injagandet verkligen roligt eftersom man har en massa förväntningar. Med små steg frammåt så får man ju njuta mer... :)

    /Henrik

    SvaraRadera